Waar dient het zomerpakket voor?

Een zomerpakket is de welbekende tegenhanger van het kerstpakket. Veel ondernemers zijn gewend tijdens de kerstperiode een kerstpakket te schenken aan het personeel, en dat is goed want een kerstpakket hoort erbij als blijk van waardering. Maar …

Een zomerpakket komt als een echte verrassing. De meeste medewerkers, collega’s of zakelijke relaties verwachten geen pakket in de zomerperiode. Zo zorg jij ervoor dat jouw medewerkers met een fijn gevoel de zomervakantie ingaan, of nog beter, zo zorg jij ervoor dat ze met een goed zin weer terugkomen op de werkvloer.

Reclame is belangrijk

Je houdt niet alleen je personeel tevreden, maar je maakt ook een stukje reclame. Wanneer jij bijvoorbeeld een handdoek met je bedrijfslogo erop hebt verwerkt in het zomerpakket dat je medewerkers ontvangen, dan maken jouw medewerkers reclame voor jou! Die handdoek wordt meegenomen naar het strand en ligt daar vervolgens de hele dag. In het achterhoofd houdende dat het druk is op dat strand en dat er veel mensen zijn die de handdoek zien liggen. Een simpel voorbeeld, en zo zijn er nog heel veel mogelijkheden. Denk daar eens goed over na, of laten we daar samen over sparren.